Pri Termodronu vam lahko pomagamo, z našo analitiko in poznavanjem okolja, zanesljivo preiti na nov način kmetovanja in to v čim hitrejšem roku.

Prehod na minimalno obdelavo tal zahteva pravilno pripravo za zmanjšanje morebitnih negativnih efektov na končni pridelek. Pri minimalni obdelavi tal sta najpomembnejša dejavnika izvedba pravilnih drenaž in vsebnost organske snovi.

S sistematičnim pristopom lahko glede na višinske razlike na njivi in strukturo zemlje na posameznih področjih optimiziramo odvodnjavanje. Na podlagi ciljnih meritev organskih snovi pripravimo načrt za izboljšanje stanja humusa in tako zmanjšamo rizike potencialnih negativnih vplivov na pridelek.

Pri minimalni obdelavi tal obstaja možnost večje potrebe po uporabi fitofarmacevtskih pripravkov, predvsem herbicidov, saj se z odsotnostjo oranja poveča možnost razvoja pleveli. Največjo težavo povzročajo predvsem večletne pleveli. Posledično obstaja tudi povečana verjetnost pojave bolezni in škodljivcev.

KAKO ZAČETI?

Načrtujte pravočasno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ker se gre za dolgoročno odločitev nas kontaktirajte za posvet, kjer lahko definiramo okvirje za izvedbo.

DOKAZANO USPEŠNI

Oglejte si več o našem delu v študijah primerov.

študije primerov
KAKO TO POČNEMO?

Tehnologija.

VEČ O TEHNOLOGIJI NA BLOGU

Za analizo situacije uporabljamo satelitski mreži Sentinel 1 in Sentinel 2, drone, meritve elektro-prevodnosti tal, ter vzorce prsti (vsebnost organske snovi). Nato skupaj z naročnikom planiramo optimalno oz. realistično izvedbo prehoda.