Pripravljenost na žetev

S pregledom pridelka z droni ali sateliti določimo različne stopnje zrelosti pridelka na posevku. Na podlagi pridobljenih podatkov lahko načrtujemo bolj optimalen čas oz. pripravljenost na žetev, saj spremljamo rast rastline: v različnih valovnih dolžinah vidimo različne stopnje dozorevanja in odmiranja rastline v poznejših fazah. Po identifikaciji teh stopenj je možnost skupaj s kmetovalcem izvesti še ciljne meritve vsebnosti vlage in beljakovin, nato načrtujemo optimalen čas žetve. Optimalna žetev je pomembna, ker z njo lahko dosežemo večjo zrelost kulture in optimalno vsebnost beljakovin. S tem zagotovimo višji kakovostni razred in večjo odkupno ceno na trgu.

KAKO TO POČNEMO?

Tehnologija

VEČ O TEHNOLOGIJI NA BLOGU

Pregled stanja zrelosti se posname z multispektralnimi senzorji iz satelitov ali dronov. Za lažjo navigacijo pridobljenih podatkov za identifikacijo na terenu in za selektivno žetev lahko le-te naložimo na pametni telefon.

KAKO ZAČETI?

Načrtujte pravočasno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Optimalno je, če nas kontaktirate vsaj dva tedna pred planirano žetvijo, saj v procesu preverimo stanje zrelosti pridelka s pregledom s sateliti ali z dronom. Po želji lahko dodatno opravimo meritve vsebnosti vlage in beljakovin v odvzetih vzorcih.